Новини

Ролята на читалищата в устойчивото местно развитие

08.11.07

Размер на шрифта: a |a |a|

2007-11-08
Тридесет секретари на читалища от област Кърджали бурно аплодираха колегите си от селата Рани лист и Стремци по време на техните презентации на успешни проекти по време на областна среща, състояла се в залата на НЧ „Обединение” в  Кърджали на 8 ноември. Тя бе на тема „Ролята на читалищата в устойчивото местно развитие”. Организирана бе от Областна администрация – Кърджали, Фондация за развитие „Читалища” – клон Кърджали,  проект „Родопи” – регионален офис Кърджали съвместно и по инициатива на РЕКИЦ „Читалища” – Кърджали. За осъществяването й бе привлечено финансиране от Проект „Родопи”. 

Зам.- областният управител на Кърджали Бойка Арабаджиева, която приветства участниците, им пожела да развиват своите институции като търсят начини за допълнително финансиране.

„Принципи на устойчивото развитие и мястото на съвременните читалища” бяха представени от Камелия Чолакова, управител на Фондация за развитие „Читалища” - клон Кърджали. Даниела Попова,  ръководител на регионален офис Кърджали на Проект „Родопи” говори за „Възможности за финансиране на читалищни инициативи”. Ресмие Хасан от с. Рани лист и Гюлсер Халил от с. Стремци за пръв път презентираха пред колегите си работата си по проекти „Шанс за развитие на село Болярци” и «Българските читалища – катализатори на местни междусекторни партньорства за устойчиво развитие и посредници на гражданското участие в селските райони».

всички новини