Новини

Поети от третата възраст идват в Габрово на конкурс

17.08.07

Размер на шрифта: a |a |a|

На 24 август т.г. читалище "Габрово" ще бъде домакин на национален поетичен конкурс-рецитал "Листопад на спомените`2007".

През месец април Народно читалище”Габрово” в гр. Габрово пое инициативата  от група габровски поети от третата възраст  да  организира национален конкурс рецитал с поезия на патриотична тема. Конкурсът се явява , като продължение на „Листопад на спомените”, организиран от  пенсионерите  гр. Варна  за 2007 г. под надслов „Да помним подвига на дедите,да го съхраним и предадем  на нашите деца и внуци” .

Към тази инициатива на читалището се присъединиха като съорганизатори и Община Габрово, Дружествата на пенсионерите в градовете Варна и Габрово, Дружеството на инвалидите в Габрово .

Активността  е изключително голяма, като само от Варна за срещата-рецитал на 24 август  ще пристигнат 50 души..Свои стихове изпратиха автори от Варна, Нови пазар, Троян, Априлци, Пазарджик, Бяла и много други краища на България.

Журито е в състав: Стефан Ганев от община Варна, поета и журналист Петър Цокев, Дончо Бакалов, поетесата Мария Великова и Христо Добрев от читалището домакин – „Габрово”. Първенците ще получат специални сувенири и дипломи, а техни стиховете ще бъдат прочетени на публичният рецитал в Дома на културата  в петък 24 август от 14.30 часа.

Предвидено е  всички участници в поетичната среща  да вземат участие в тържеството на 25 август на площад”Възраждане” и националното честване  на връх Шипка, по повод на 130 години от Освобождението на България 

всички новини