Новини

Нов читалищен сайт

19.07.07

Размер на шрифта: a |a |a|

На 12 юли т.г. интернет пространството бе обогатено с още един читалищен сайт - www.hor-kurtovo.hit.bg. Същият е създаден с подкрепата на Национален фонд „Култура” и представя женския народен хор към читалище „Л. Каравелов” в с. Куртово Конаре. Сайтът е част от защитения от читалището проект "Съвременното читалище със съвременна визия за фолклора".

 


 

Женският народен хор към читалище "Л.Каравелов" - с. Куртово Конаре е основан през 1968 г. За времето на своето съществуване хорът отбелязва блестящи постижения в интерпретацията на български хорови произведения, обхващайки широк в стилово отношение репертоар. Носител е на златни медали от V, VI и VII Републикански фестивал на художествената самодейност и има изключителни успехи в многобройните концерти в страната и чужбина (Гърция, Унгария, Турция, Латвия). През 1998г. съставът придружава българска делегация в Унгария водена от вицепрезидента на Р. България - Тодор Кавалджиев. Хорът има реализирани записи в БНР, компакт-диск, участия в предавания на белгийски и японски телевизионни екипи и др.
От 1981г. диригент на хора е Радка Стефанова - преподавател в академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, а народния оркестър съпровождащ хора е ръководен от нейния съпруг - Иван Стефанов.

всички новини