Новини

Проф. Ст. Данаилов ще отличи читалището в с. Дрен

29.06.07

Размер на шрифта: a |a |a|

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще получи в неделя, 1 юли, документ за почетен гражданин на с. Дрен. Церемонията е от 11.00 ч. в кметството в с. Дрен. Документът и знакът за почетното гражданство ще бъдат връчени от кмета на селото Цветан Азманов.

В момента в Дрен се провежда Първият международен детски фолклорен фестивал „СЛЪНЦЕ ИДЕ…”. Празникът е под патронажа на министъра на културата. В неделя проф. Стефан Данаилов ще награди читалище „Благой Попов” в с. Дрен с грамота за принос в развитието и утвърждаването на любителското творчество в България. Читалището ще получи от министъра на културата и плакет – реплика на Златния ритон от Боровското съкровище. По-късно в неделя проф. Стефан Данаилов ще се срещне с хора на изкуството и с жители на село Дрен. 


 

Стефан Данаилов е обявен за почетен гражданин на селото още през 1970, но едва сега ще му бъде връчен документ за званието. Хора на изкуството и културата, трайно свързани със село Дрен, са: поетите Георги Константинов и Кръстьо Станишев, журналистът Ясен Антов, скулптoрът проф. Емил Попов, художникът Симеон Спиридонов, актьорът Васко Чушев, общественикът Иван Деев.


2007-06-29

всички новини