Новини

“Живот в палитра и поезия Белослав – 2009”

27.02.09

Размер на шрифта: a |a |a|
_______________________________________xs.jpg
more_xs.jpg
zlateva_xs.jpg

Народно читалище „Съзнание” в гр.Белослав, област Варна и  Клуб на творците от Белослав към читалището организираха Обща художествена изложба и поетичен рецитал под надслов “Живот в палитра и поезия Белослав – 2009”. Това е първата публична изява на членовете на клуба, които го създадоха в края на 2008г., с цел да се съберат творците от Белослав, да споделят идеи, да обсъждат свои творби,  да помагат на читалището.
  
  
В поетичния рецитал се представиха: Васил Василев, Васил Каракашев, Гинка Караиванова, Йордан Миронски , Владимир Койчев – творци на различна възраст, и с различен житейски път, но обединени от любовта към родния край и таланта да пресъздават картини и чувства, които докосват сърцата със своята откровеност и дълбока поетичност.
  
  
  
Художествената изложба включва  творби на белославски художници. Тя обединява  няколко поколения от 70 -те  години на 20 век  до днес Сред представените са платната  на живописеца Атанас Стойчев, стенописите, витражите и мозайките, представени със снимков материал, на Димитър Нарлиев, модернистичния Кръстю Кирилов, младата дизайнерка Радина Златева, пейзажиста Недялко Денков   и завладяващата дърворезба на Владимир Койчев. Белославските художници са автори от различни поколения, които са с различна чувствителност, както и начини на изразяване.В тази изложба се срещат  традицията и модерното.

 

 

 

Румяна Филипова

Секретар на НЧ „Съзнание” в гр. Белослав  

всички новини