Новини

Награждаване на изявени дейци на културата

18.05.07

Размер на шрифта: a |a |a|

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще връчи в понеделник годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май – Деня  на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Официалната церемония за връчването на отличията започва в 11 часа на 21 май 2007г. в залите на ресторант „Класик” в сградата на Министерството на културата.
За постигнати високи творчески резултати и принос в развитието и популяризиране на българската култура награди ще получат писатели, артисти, режисьори, музикални изпълнители, диригенти, художници, архитекти, преводачи, читалищни дейци, меценати, учители и ученици от училищата по изкуствата и по културата. Ще бъдат отличени също и изявени млади български творци.
Преди тържеството, в 10:00 ч. на 21 май (понеделник), деца от детската градина на Националния комплекс по култура в Горна Баня ще гостуват в кабинета на министър Данаилов, за да му представят одобрените модели на униформи, с които ще бъдат облечени всички възпитаници на училището и детската градина през новата учебна година.

всички новини