Новини

Среща - разговор с писателя Иван Енчев в читалище

25.11.08

Размер на шрифта: a |a |a|
dsc05975_xs.jpg

В читалище ”Заря” в гр. Хасково се проведе среща - разговор с писателя Иван Енчев, автор на романа „Кървав пелин”. В обновената камерна зала на читалището се събраха приятели  и почитатели на творчеството на автора.

 

Литературният критик Никола Иванов от Пазарджик, разказа пред присъстващите за художественото интерпретиране на събитията и фактите, станали обект на творческото търсена на Иван Енчев при написването на романа „Кървав пелин”. В изключително драматичното произведения са засегнати действителни исторически събития на едно страшно за родината ни време. В романа „Кървав пелин” авторът проследява съдбата на няколко поколения българи, прокудени от Западна и Източна Тракия по време на Втората балканска война,  както и последиците от събитията след подписването на Ньойския договор.

 

Срещата предизвика интерес сред литературната общественост на Хасково. Иван Енчев добре познат сред своите събратя по перо, е член на Съюза на българските  писатели. В своето творчесто той има издадени 12 книги стихове и проза.

 

С тази своя проява ОНЧ ”Заря „ град Хасково, постави началото на планираната поредица от литературни срещи с изявени творци.

всички новини