Новини

"Ателие за художествено писане"

10.11.08

Размер на шрифта: a |a |a|

НЧ "Н.Й.Вапцаров" в гр.Пазарджик спечели проект "Създаване на литературен клуб "Ателие за художествено писане", в рамките на изпълнението на проект"Грантовете-ефективен стимул за граждански инициативи" на Фондация "Обществен фонд-Пазарджик", финансиран от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 

Проектът цели реализирането на културна програма,съчетаваща поезията,изобразителното изкуство и музиката. Насочен е към деца и младежи,които правят опити да създават художествени текстове и имат нужда да им бъде създадена творческа атмосфера и предадени необходимите опит и умения. В проекта са интегрирани и деца от Дома за деца с увреждания "Вяра,надежда,любов" гр. Пазарджик. Реализирането му ще премине през три етапа - Обучаваща програма, Практическа програма и Подготовка и отпечатване на издание на младите автори. За целта са ангажирани поетеса, музикален педагог и художничка,служителките на читалището, а като доброволци са привлечени хора от писателските среди на Пазарджик, които ще подкрепят проекта,както и млади художници и музиканти от нашия град. Проектът е с продължителност 7 месеца и стартира на 01.10.2008 г. и ще продължи до 30.04.2009 г.

 

Амбицията на участниците в проекта е той да продължи и да има траен ефект,създавайки интерес у децата, младежите и обществеността, както и чрез дарителските кампании,които ще организираме по време на проекта за набирането на средства за неговото продължаване. Проектът е на стойност 3000 лв. и ще бе презентиран на 07.11.2008 г. от 17.30 ч. в библиотеката на читалището.

всички новини