Новини

11 май - Професионален празник на библиотечните работни

10.05.07

Размер на шрифта: a |a |a|


По повод професионалния празник на библиотекаря - 11 май, министърът на културата проф. Стефан Данаилов отправи поздравление до всички библиотечни работници. В него се казва:

 

 

"Уважаеми дами и господа,

Скъпи приятели,

  

  

Поздравявам ви сърдечно с Професионалния празник на библиотечните работници в България!

Благодарение на вашата всеотдайност, дори и в трудните за родната книга години българинът успя да съхрани своята изконна потребност от съприкосновение с писаното слово. Поздравявам ви за усилията да пазите най-стойностното капиталовложение в обществото ни - развитието на интелектуалната мощ на нацията.

Българските библиотеки имат не само богата история в отстояването на вечните човешки ценности, но с умението да се променят и обогатяват в съзвучие с изискванията на съвремието заемат своето достойно място в духовното пространство на страната ни.

Благородна е вашата професия, защото тя гради нерушими мостове между писател и читател,' които остават във времето и чрез тях се осъществява силната връзка между миналото, настоящето и бъдещето. Продължавайте със същата любов да градите българската библиотека като средище, където творческият огън сплотява, а обществените бури укротяват своята мощ, преминали през мъдрото и честно литературно пресъздаване, съхранено между кориците на хиляди книги.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"


всички новини