Новини

Министър Данаилов ще присъства на старта на "Студентска телевизия Алма Матер"

25.07.08

Размер на шрифта: a |a |a|
alma_mater_xs.jpg

Цяло съзвездие от любимите на България лица от култовата студентска програма “Ку-Ку” ще се събере в Ботаническата градина на Софийския университет в центъра на столицата на 25 юли. Старите кукувци ще участват в заснемането на пилотното предаване на обновеното “Ку-ку”, което ще тръгне от есента на честотите на новата университетска телевизия Алма матер ТВ.

 

Нидал Алгафари е режисьор на продукцията, която ще бъде излъчена първо по БНТ на 27 юли. Активно участие като консултатни имат и Любен Дилов-син и Снежана Симеонова, които са сред учредителите на “Ку-ку” преди повече от 18 години.

 

С освежена концепция, нов екип и стабилна подкрепа от старите кукувци емблематичното предаване ще се завърти наесен в национален ефир в програмата на университетската телевизия Алма матер.

 

В петък утвърдените и вече реализирани в различни сфери кукувци, сред които Слави Трифонов, Любен Дилов-син, Васил Василев-Зуека, Камен Воденичаров, Август Попов, Влади Въргала, Георги Крумов, ще предадат символично щафетата на своите наследници. Заедно с младия екип на Алма матер ТВ те ще се върнат години назад и ще опитат отново да напомнят за магията на “Ку-Ку”.

 

Университетската телевизия Алма матер е първа по рода си в Югоизточна Европа. Тя ще започне излъчването си през ноември с няколко програмни линии на честотите на БНТ и ще обединява всички университети в страната. Телевизията е започнала изграждането на междууниверситетска мрежа за информационен обмен, а амбициите са тя да се развие на територията на целия Балкански полуостров.

Повече на - www.amtv.bg

 

 

 

всички новини