Новини

Фолклорният ансамбъл „Цвят” при Читалище „Цвят” гр. Видин в Словакия

09.07.08

Размер на шрифта: a |a |a|
img_0391_xs.jpg
img_039_xs.jpg
img_0422_xs.jpg
img_0429_xs.jpg

От 1 до 5 юли 2008 г. Представителният фолклорен танцов ансамбъл “Цвят “ при Народно читалище „Цвят “ гр. Видин с художествен ръководител и хореограф Цветан Лозанов взе участие в ХХХVІ-тия международен академичен фолклорен фестивал „AKADEMICKA NITRA ’2008” в гр. Нитра, Република Словакия.

 

Фолклорният фестивал “AKADEMICKA NITRA’2008” е член на международната организация на фолклорните фестивали CIOFF и се проведжда под егидата на Президента на Република Словакия - г-н Иван Гаспарович.

 

Във фестивала участваха фолклорни формации от България, Италия, Испания, Белгия, Швеция, Австрия, Полша, Чехия, Войводина, Украйна, САЩ и 9 фолклорни състава от Република Словакия.

 

В рамките на фестивала се проведе конкурс, в който на Представителния фолклорен танцов ансамбъл “Цвят “ бяха присъдени: Диплом за цялостно представяне и специална награда и Диплом за изпълнение на камерния танц “Комитско либе “.  Ансамбълът взе участие в четири концерта в областта и в дефиле в гр. Нитра. Участие бе взето и в празнична литургия, отслужена от главата на католическата църква в Република Словакия и празник, посветен на Светите братя Кирил и Методий.

всички новини