Новини

80 години читалище "Възраждане" - София

08.06.08

Размер на шрифта: a |a |a|
hpim9929_xs.jpg
hpim9932_xs.jpg

На  големия християнски празник Възнесение Господне /Спасов ден/ се състоя юбилейно тържество, организирано от НЧ "Възраждане" в софийския район „Подуяне”, по повод неговата 80 годишнина.
  
На тържеството присъстваха Г-жа Н.Захариева -Зам.-министър на културата, Г-жа Ева Митова - Кмет на Район Подуяне, които поздравиха читалището за неговия празник. Гости бяха още и : Г-н Димитър Сичанов - Зам.кмет по култура и образование, народната певица и голям приятел на читалището Любка Рондова, Г-жа Елена Огнянова, авторският колектив на издадената от читалището книга "История на Подуяне" - Проф. Г.Нешев, Нина Нейкова, Кунка Григорова и Ани Млъчкова, много стари читалищни деятели,служители и преподаватели. Тук бе и проф. Панайот Панайотов, който в миналото е преподавал китара в музикалната школа на читалището. Всички те бяха отличени с юбилейни медали за принос в народополезната дейност на читалището.
  
След юбилейното тържество се състоя и традиционния Шопски събор-празник на шопската музика ,песен танц и хумор, в който взеха участие  150 участници от читалища от София.

всички новини