Новини

Георги Калоянчев - 50 години на сцената

22.04.08

Размер на шрифта: a |a |a|
894_kalata7_xs.jpg

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов награди днес Георги Калоянчев с плакет „Златен ритон” и парична награда, за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието и популяризирането на българската култура. 

 

Наградата бъше връчена на големия актьор на тържествена вечер в Сатиричен театър „Алеко Константинов”, където Георги Калоянчев отпразнува с бенефис 50 години на сцената на Сатирата.

 

В специалния поздравителен адрес до Георги Калоянчев министърът на културата проф. Стефан Данаилов го обявява за „министър на сатирата, хумора и забавата”. 

 

 

ДО

МИНИСТЪРА НА

САТИРАТА, ХУМОРА И

ЗАБАВАТА

ГЕОРГИ КАЛОЯНЧЕВ

 

ОТ

МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА

ПРОФ. СТЕФАН ДАНАИЛОВ

 

 

 

 

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТРЕ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГА,

СКЪПИ КАЛА,

 

 

Завиждам ти на мандата! Ти си единственият министър в историята на България, който изкара цели 50 години в Министерството на Сатирата, хумора и забавата. За тия 50 години рейтингът ти постоянно растеше и вече май е космически. Доказателство за това е, че от известно време публиката те забелязва да носиш скафандър и да хвърчиш на сцената на Сатиричния театър заедно със Стоянка Мутафова. Освен това, ти си единственият министър, на когото хората не държат сметка за командировки и който, без да му мерят рейтинга, има най-високо обществено доверие и подкрепа, изразяваща се най-вече в аплодисменти и усмивки.

 

 

Казват, че времето е сбор от различни мигове. Ние, актьорите, имаме късмет, че чувстваме някои от тия мигове като много необикновени и щастливи. Вярвам, че днешният ден за теб е един щастлив миг, защото го споделяш с искрената любов на много българи, които те ценят не само заради таланта ти, но най-вече заради начина, по който продължаваш да ги караш да се чувстват.

 

 

Пожелавам ти през следващите 50 години от мандата си толкова здраве, че да учудиш медицината! Толкова щастие, че да ти завидят ангелите и толкова любов, че да не може да я запише историята!

 

 

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ, ПРИЯТЕЛЮ!

 

ПРОФ. СТЕФАН ДАНАИЛОВ

МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА

 


 

всички новини