Новини

Кметът на Кърджали дари читалищата с книги за 3 март

04.03.08

Размер на шрифта: a |a |a|
hpim3325_xs.jpg

 

Кърджалийските читалища трябва да бъдат центрове, които предизвикват интереса към четеното на книги у местната общност, както и територия, в която се работи с най-нови компютърни технологии. След като на голяма част от читалищата доставихме компютри, принтери и интернет-връзка преди време, днес се опитваме да попълним техните библиотечни рафтове с луксозна колекция от българска класическа литература, от каквато те бяха лишени в последните десетилетия. Това заяви кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис по време на връчването на дарение, което местната управа направи на читалищата съвместно с издателство „Захари Стоянов”, по случай 3 март. Идеята се родила преди около 2 седмици. Община Кърджали закупила половината част от книгите, а останалите са дар от издателството.

 

Всяко едно от съществуващите в Община Кърджали 23 читалища получи 104 тома литература. Комплектът съдържа произведения на класици като Ботев и Вазов, както и на съвременни автори.

 

За да получат даренията, в залата на НЧ „Обединение”, което бе домакин на проявата, дойдоха секретарите и председателите на местните читалища. Благодарствено слово от тяхно име произнесе председателят на НЧ „Обединение” Стоян Анадолиев.

 

Присъстващите се запознаха и с част от най-новите издания на „Захарий Стоянов” чрез техните автори. За да ги представят бяха поканени Николай Овчаров с книгата си „Образът и подобието”, Вели Чаушев с книгата „Ще се видим довечера”, Тодор Коруев с книгите „Тодор Генов. Литературна анкета” и „Горещи думи” и Иван Гранитски със заглавията „Гьонсуратлъците на прехода” и „Критически етюди”.

 

 

всички новини