Новини

Читалището в Никопол споделя ...

09.12.08

Размер на шрифта: a |a |a|
picturez_065_xs.jpg
picturez_067_xs.jpg

В навечерието на Коледа в Никопол ден след ден се случват хубави неща. Стартира дарителска кампания „Коледа за всички”, организирана за втори път от СОУ “Хр. Ботев”. Централния площад вече грее с красива  коледна украса. Откритата сцена привлича минувачите и денем и нощем със светлинни ефекти и повдига настроението на никополчани. Пак за тях,  на 23 декември колективи на НЧ”Напредък 1871”, Общински детски комплекс и от с. Новачене ще пеят, свирят и танцуват. Ще пристигне и Дядо Коледа от Лапландия, и ще раздаде подаръци на децата.

 

Предстой финализиране на конкурсите “Моята рисунка за Дядо Коледа”, “Моето писмо до Дядо Коледа” и “Моето стихотворение за Дядо Коледа”. В читалището е подредена   изложба  “Снежна Коледа” от кръжока по изобразително изкуство. За децата от трите детски градини ще бъдат разкрити “Двете тайни на Дядо Коледа” с театралната постановка подготвена от ОбДК. Коледари ще коледуват по колективи и домове. Ще има и Новогодишен празник за децата любители на читалището.

 

Каним всички никополчани и гости на пазара да посетят и си купят сувенири, погачи и специални коледни сладки изработени от ученици.

 

Коледни подаръци “получи” читалищната организация - съобщение за  спечелен проект към МК за издаване на сборника  “Любителското творчество през 2008 г. в НЧ ”Напредък  1871” в гр.Никопол – реализирани възможности за участие в културните програми на  общността”  и дарение -  книги от издателство “Хермес” Пловдив.

 

Ще проверяваме под елхата за още подаръци, защото всички заедно – любители творци и читалищния екип много работихме през 2008 г. и   ги  заслужаваме.

  
Н. Христова - секретар

всички новини