Новини

С концерт на читалищни хорови състави започнаха музикалните дни в Перник

24.11.08

Размер на шрифта: a |a |a|
noemvr_muz_dni-1_xs.jpg
noemvr_muz_dni-2_xs.jpg

С концерт на читалищни състави стартира 29-тото издание на Ноемврийски музикални дни в Перник

 

 

От 1979 година по решение на Градския съвет за култура тогава в Перник ежегодно се провеждат Ноемврийски музикални дни. Тазгодишното издание откриха на 19 ноември с концерт в залата на Минна дирекция хорови състави от две читалища в Перник - Вокална група "Колорит" при НЧ "Елин Пелин" , с ръководител Петър Симеонов и Вокална група "Агапе" при НЧ "Миньор",  с ръководител Бойка Огнянова.

 

Съставите поздравиха диригента на КО "Орфей" Райчо Христов като инициатор за провеждането на ноемврийските музикални дни. Оркестърът на маестро Христов ще изнесе концерт заедно със студенти от Нов български университет на 23 ноември от 11 часа в ГХГ "Любен Гайдаров" в Перник. На 27 ноември оркестърът съвместно с теолога и музиковед Емил Мирчев представят концерта - лектория "Романтизмът в музиката".

 

На 22 ноември, пред ОК "Дворец на културата" в рамките на Ноемврийски музикални дни Перник 2008 е организиран концерт на младежки рок-групи. На 26 ноември свои изпълнения ще представи холандското трио "Кордевенто". Концертът е под патронажа на първата дама, г-жа Зорка Първанова и е в рамките на фестивала "Изкуството на барока".

 

 

 

всички новини