Новини

Седмица на народните будители в Никопол

29.10.08

Размер на шрифта: a |a |a|

За пети път на 29 октомври  библиотеката при НЧ „Напредък 1871” в Никопол покани на  „Детски празник в библиотеката - Ден на народните будители”  учениците от  4-тите класове с класни ръководители Елия Плоскова и Ганка Иванова. Децата се запознаха с книги за видни български будители от 18 и 19 век подредени в нарочна витрина.

 

На 30 октомври в СОУ „Христо Ботев” в гр. Никопол ученици и родители ще отбележат най-тържествено Деня на народните будители. Там ще бъдат връчени наградите на Милен Руменов Маринов, Юзджай Юзай Мехмедов и Елица Николаева Владимирова и тримата от 7 а клас  - първенци на конкурса за есе на НЧ „Напредък 1871” на тема - „Народните будители днес”. Четиричленно жури, с председател Любен Найденов, безапелационно направи своя избор, независимо един от друг. Първенците ще бъдат наградени с грамоти и будилници – символичен знак, че всяко време има нужда от будители.
На 1 ноември признателните никополчани ще положат цветя пред паметника на Васил Левски – революционер и народен будител.

всички новини