Инж. Димитър Пейчев пред в. Дума

31.07.07

отпечатай новината
Зам-министъра на земеделието и продоволствието г-н Димитър Пейчев пред в. „Дума” …..

„…Не можем да разглеждаме земедел­ските стопани като хора, които само ра­ботят на полето. Те трябва да отидат до там по нормални пътища, да живеят при условия, равни на тези в града, а техните деца да имат достъп до всичко, до което имат достъп и градските деца. Говорим за водопроводи, канализация, осветление, отопление, интернет, четвъртокласна и междуселска пътна мрежа, обновяване на центровете на селата, реставриране на паметници на културата, възраждане на читалищата. Жизненият стандарт на село трябва да се изравни с този на града.…..
   Интересът към програмата е огромен /Програма за развитие на селските райони/ Неотдавна министърът на земеделието подписа с председателя на УС на съюза на читалищата проф. Стоян Денчев споразумение за съвместна дейност. Тези средища на българщината, за които нямаше средства дълго време, ще се съживят. Имаме пари, възможност и воля за това…”

В. „Дума”, бр.175/31.07.2007 г., интервю на Ина Михайлова със зам.министъра на земеделието и продоволствието Димитър Пейчев