"Утрешният мир започва с днешното приятелство"

26.06.07

отпечатай новината
В дните от 03 до 06 юли т.г. за тринадесети път Силистра е домакин на Международния детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство". Той се провежда под патронажа на кмета на общината г-н Иво Андонов и е с подкрепата на Министерството на културата.

Това е първият по рода си в България фестивал за деца - танцьори  на възраст от 5  до 14 години. Проявата няма конкурсен характер и събира деца от всички континенти, които представят танцовите и фолклорни традиции на своя народ. За участие в тазгодишния фестивал се очакват групи от Русия, Украйна, Румъния, Унгария и Грузия. От българска страна домакини са  Детски танцов ансамбъл "Добруджанче", детските танцови състави: "Добруджа" и "Ритъм", както и танцова формация "Мечтание".

Фестивалът се открива на 03.07.2007 г. от 20,30 ч. с празнично дефиле на всички участници.


Фестивалните дни ще преминат при следната програма:

- В сутрешните часове на 04.07.07.г. за всички участници е предвидено ателие по танци в Дунавския парк, а вечерта концерт в салона на ДТ "Сава Доброплпдни";

- На 05.07.07.г. - конкурс "Мини Мис и Мистър Фестивал".

- На 06.07.07 г. от 19.30 ч. започва финалното дефиле в централната част на гр. Силистра, последвано от тържествено закриване на фестивала.

Съпътстващи изяви, извън територията на гр. Силистра:

- Концертни изяви на всички колективи в читалищата от община Силистра.

- По покана на кмета на гр. Алфатар гостуващите колективи от Украйна ще изнесат самостоятелен концерт в града.