„Ние не сме излишните, ние сме уроците”

19.09.08

отпечатай новината
dscn0058_xs.jpg
dscn0092_xs.jpg
В навечерието на големия християнски празник „Вяра, надежда и любов”, читалище „Н. Вапцаров” гр. Пазарджик инициира и реализира поредица от мероприятия под надслов „Ние не сме излишните, ние сме уроците” с децата от Дом за деца с умствени и интелектуални затруднения „Вяра, надежда и любов” гр. Пазарджик.

 

На 16.09 от 9.30 ч. в градината пред читалището се проведе пленер, на който ученици от ОУ „Христо Ботев” рисуваха заедно с децата от дома. Гости на събитието и участници в пленера бяха клиенти на Защитено жилище към фондация „Егида”. Съвместното изработване на рисунки и апликации даде възможност на децата в неравностойно положение да разкрият своите творчески възможности и потенциал.

 

На 17.09 от 10.30 ч. в двора на Дом „Вяра, надежда и любов” се проведе тържествен концерт посветен на празника. Екипът на читалище „Н. Вапцаров” допринесе за негово  организиране и осъществяване чрез изработването на сценария, осигуряването на гост-участници в концерта и подготовката на децата от дома за техните изяви в празничната програма. Сред официалните гости, уважили събитието бяха кметът на община Пазарджик, председателят на Общинския съвет, общински съветници, представители на отдел „Закрила на детето”, Дирекция „Социално подпомагане” и РУ „Социални грижи”.