Програма за развитие на селските райони 2007-2013г.

12.08.08

отпечатай новината
mzh_xs.jpg
Информационна кампания на Министерството на земеделието и храните за представяне на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

 

В периода 09.07 – 14.08.2008 г. в 28- те областни града на България ще се проведат информационни срещи и семинари с потенциални бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Лектори на тези семинари ще са представители на Управляващия орган на ПРСР от Министерство на земеделието и храните и областните служби на Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция.

 

Основната цел на тези семинари е да се информират потенциалните кандидати /земеделски производители, предприемачи, Oбщини, неправителствени организации, читалища и др./ за възможностите за финансиране  и условията за кандидатстване по мерките от ПРСР, с оглед те да бъдат насърчени да се възползват от предоставеното подпомагане.

 

Предоставяната информация  е структурирана в следните направления:
- запознаване на бенефициентите с условията за кандидатстване, критериите за подпомагане, нормативната база за прилагане на мерките и документите за кандидатстване по стартиралите мерки от ПРСР (112”Създаване на стопанства на млади фермери”; 121”Модернизиране на земеделски стопанства”;143”предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния”; 212”Плащания за природни ограничения на фермери в планинските райони”;213” Плащания на фермери в райони с ограничения, различни от планинските райони”; 214 „Агроекологични плащания”;431(2) Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални мастни инициативни групи в селските райони”);
- запознаване на бенефициентите с предвидените дати за стартиране, условията за кандидатстване, критериите за подпомагане, проектите на нормативните документи за прилагане на мерките и документите за кандидатстване на останалите мерки от ПРСР;
- запознаване на бенефициентите с техните отговорности при изпълнението на дейностите по ПРСР, във връзка с по-доброто съответствие на проектите с изискванията на националното законодателство.