НЧ "Л. Каравелов" - с. Куртово Конаре започва работа по нов проект

15.07.08

отпечатай новината
chitalishte_xs.jpg
14 организации бяха финансирани в конкурса "Овластяване на безвластните".  "С общи усилия ще успеем" е проект на НЧ "Л.Каравелов" в с.Куртово Конаре, финансиран  от Институт "Отворено общество"- София и Тръстът за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 

Целевата група на проекта обхваща:

  • Хора с увреждания от с. Куртово Конаре

  • Хора с увреждания, живеещи в останалите селища на община Стамболийски /гр. Стамболийски, с. Триводици, с. Ново село, с. Йоаким Груево/

  • Местна власт – общинска администрация, Общински съвет и 4 кметства, Бюро по труда, работодатели.

     

  
Проект "С общи усилия ще успеем" цели да повиши възможностите за социалното и икономическо приобщаване на хората с увреждания в Община Стамболийски чрез включването им в решаване на техните проблеми. Това ще стане възможно чрез реализиране на следните конкретни цели :
  
- Развиване на капацитет чрез повишаване на правната и информационна култура на хората с увреждания от община Стамболийски
- Формиране на местни политики   за хората с увреждания в община Стамболийски

 

Времетраенето на проекта е 6 месеца и като основен резултат ще се изработи Стратегия за хората с увреждания, която ще бъде предложена на ОбС -Стамболийски.

 

Проекът ще се изпълнява в партньорство с Асоциация  "Съвремнни читалища" - София - чрез провеждане на курс по компютърно обучение за представители на неформалните организации на хората с увреждания на територията на Община Стамболийски. Партньор по проекта е и Община Стамболийски.

 

Освен административния екип, в проекта участват и външни сътрудници - адвокат, социолог, психолог, преподавател по информатика, анкетьори.

 

Надяваме се да реализираме успешно проекта и да покажем, че читалището е важен общностен център, работещ  за всички  социални групи.

 


Автор - читалище "Л. Каравелов" - с. Куртово Конаре