Рали „Траянови врата”

17.04.08

отпечатай новината
st1_xs.jpg
st2_xs.jpg
st3_xs.jpg
На 12 и 13 април  2008 година в  община  Костенец се проведе Петото рали „Траянови врата”.

 

Вечерта  след финала на пилотите от първият състезателен ден, читалище „Гео Милев” в гр. Момин проход посрещна гости и участници в ралито с голям концерт, под мотото - ”Пролетно настроение.”

 

На входа на читалището гости, участници и местни жители бяха посрещнати от усмихнати момичета в национални костюми с  пита и мед, традиционният български здравец, пролетни цветя. Във фоайето на читалището специално за събитието бе подновен постоянния етнографски кът и монтиран видеоекран, на който  се показваха вълнуващи моменти из  дейността на читалището по издирване и показване  на фолклорни  местни песни, танци и обичаи.        

 

В началото на празничния концерт бе показана част от Традиционна Василишка сватба в изпълнение на фолклорен ансамбъл „Момин проход”.Сцената грейна от различни автентични костюми, стоплени от усмивките на самодейците от три поколения, които с умелото си пресъздаване на   сватбения ритуал пренесоха публиката назад във времето. Сватбарите напусната сцената с бурно сватбено хоро внушавайки, че веселбата продължава и извън сцената.