1 март - Ден на любителското творчество

29.02.08

отпечатай новината
818_martenica_xs.jpg

 

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравление до всички читалищни дейци, творци и изпълнители на любителско творчество в страната по повод 1 март – Деня на любителското творчество. В него се казва:

 

       „УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
      Най-сърдечно ви поздравявам по случай 1 март – Деня на любителското творчество, празник на самодейците, на продължителите на дълголетната българска духовна традиция!
      Неслучайно този празник съвпада с посрещането на Баба Марта и на пролетта - с израза на воля и вдъхновение на народа ни за по-щастлив живот, за повече красота във всекидневието.
      Радостно е, че любителското творчество у нас се развива във всички области на изкуството и увлича нови таланти. Постиженията на различните формации са достояние не само на нашата, но и на европейската и световна културна общественост.
       Високо ценим ролята на читалищата като средища за съхраняване и развитие на традиционните и на съвременните форми на изкуството, за предаване но творческия опит от стари на млади. Това е особено важно за израстването на духовно богато младо поколение и неговото приобщаване към изкуството.
      Скъпи приятели, бъдете здрави и все така трудолюбиви, ентусиазирани, всеотдайни, за да издигаме авторитета на българската култура!”