Новини

Семинар с читалищата от област Пазарджик

11.12.17

Размер на шрифта: a |a |a|
04328640936727a30744f2efbda0f4bd_xs.jpg

В рамките на два дни – 14 и 15 декември с. Драгиново, общ. Велинград ще бъде домакин на семинар на тема „Читалището – реален партньор на училището в осъществяване на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността“, организиран от Регионален център „Читалища“ - Пазарджик. Във форума ще се включат над 40 участника – читалищни председатели и секретари от областта, представители на образователната система и Регионално управление на образованието – Пазарджик, кметове на населени места и граждански организации.

 

Цел на срещата:

- обединяване и координиране на усилията на различни институции по проблемите с грамотността  на българските ученици;

- затвърждаване  позициите на читалищата като центрове за информираност и места за учене през целия живот.

 

Насърчаването и повишаването на грамотността е европейски и национален приоритет за общностно развитие.  Ангажимент е не само на образователната система, а и на други, свързани с това институции – държавни и неправителствени. Изисква усилията на цялото общество, защото именно грамотността е в пряка връзка  качеството на живот, предпоставка е за икономическия растеж и приобщаването.  

           

Семинарът „Читалището – реален партньор на училището в осъществяване на НС за насърчаване и повишаване на грамотността“ е последният за 2017 година работен форум от регионален мащаб, залегнал в Обучителния календарен план за дейността на РЕКИЦ „Читалища“ – Пазарджик. Заложен е като заключително годишно мероприятие, каквото по традиция Читалищният център в областта, ежегодно провежда за Регионалната читалищна мрежа. Своеобразен поздрав е за усилията на колегията през отиващата си година и пожелание за още по-успешна Нова година.

 

 

всички новини