Новини

За новото в лятната работа на читалище “Дружба” в Сливен

31.07.09

Размер на шрифта: a |a |a|
p7123173_xs.jpg
p7143189_xs.jpg
p7203226_xs.jpg
p7273333_xs.jpg

За поредна година читалището обяви, че през лятото културния живот в него няма да спира. Освен традиционните занимания като тъкане, плетене, разучаване на различни бодове, рисуване, апликиране,  посещение на музеи.... и  новото беше че имахме ден на музиката, ден на театъра, ден на модата.

  
Ето част от проведените през м. юли прояви:
  
При нас дойдоха от Младежки културно-просветен център „ИХТИС” с председател отец Йоан, който е свещеник в катедрален храм „Св. Димитър” Сливен. Те пожелаха да се запознаят с дейностите на читалището  и предложиха свои идеи за участие в летните занимания с децата. В понеделниците отец Йоан, Димитър Златев и Биляна Стоянова се срещаха с  участниците в летните занимания, като под формата на кръстословица им обясниха  какво означава тяхното име /”ИХТИС”/, важни църковни символи и действия. Имаше посещение и в църквата, като за някои това беше за първи път. Още при първото си посещение отец Йоан подари на всички присъстващи  „ Библия за деца” с пожелание  да задават  въпроси, които ги вълнуват и заедно да намират отговор.
  
Водещата „тъкане” Николинка Проданова създаде пано с кръст. Това беше едно поето обещание от НЧ „Дружба” пред арменката общност, да направи дарение  за тяхната църква в знак на съвместната ни работа с арменския благотворителен съюз „Парекордзаган” Сливен. Това оригинално пано е гордост за авторката и за читалището.

  
И през лятото читалището работи. В залите на читалищната сграда са изложени материалите изработени от участниците, а фототаблата разказват за емоциите  през отминаващия месец юли.

 

Красимира Абраамян - секретар на НЧ „Дружба”  в гр. Сливен

всички новини