Новини

Международна лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей"

23.07.09

Размер на шрифта: a |a |a|
dsc01097x_xs.jpg
logo_xs.jpg

И през тази година, от 17 до 31 август с. Широка лъка ще бъде домакин на Международната лятна академия за изкуствата "Огънят на Орфей".
  
Преподаватели и гости на младите таланти тази година ще бъдат Теодосий Спасов, Милчо Левиев, Вики Алмазиду, засл. артист на РФ - Татяна Левитина, Иван Кабамитов, Наташа Миркович и големите майстори на българския фолклор Пейо Пеев, Недялко Недялков, Ангел Димитров, Петър Янев, Костадин Атанасов.

Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” е ежегодно културно събитие, което се провежда в с. Широка лъка от 17 до 31 август. Целта на Академията е да подпомага млади таланти по пътя на творческото им израстване.
В рамките на две седмици — в един от най-магичните кътове на Родопа планина, Широка лъка — участници, гости, преподаватели, хора от различни култури, с различни вярвания, но с обща любов към изкуството, от всяко кътче на Европа и България, се събират, за да създадат атмосфера на дух, творчески стремеж и интерес към непознатото, към другото, което всяка човешка индивидуалност носи.
Благоприятно условие за това са организираните по време на Лятната академия майсторски класове ( музика, литература, фолклор, изобразително изкуство) с преподаватели, активно участващи в културния живот на България и Европа.
Слово, звук, картина, движения на тялото... най-старите изразни средства на човечеството придобиват ново значение в Академията, благодарение на новаторски педагогически и творчески подходи. Познаването на тяхната същност (космическият им произход като дар за човечеството) и тяхното усвояване от участниците са израз на вечния стремеж към извора на красивото.


Повече информация можете да откриете на интренет сайта - http://www.akademia-orfei.com/

 

всички новини