Новини

Фолклорен фестивал в Столетово

21.07.09

Размер на шрифта: a |a |a|
dsc09818_xs.jpg

Приключи вторият национален фолклорен фестивал “Столетово пее”. На него дойдоха изпълнители от цялата страна, двойно повече от миналата година. Малки и големи певци огласяха два дни цялото село. Кметът на Община Карлово инж. Найден Найденов поздрави кмета на Столетово Славчо Тодоров за много добрата организация и пожела, фестивала да се превърне в международен. “Сега, когато България е член на Европейския съюз, българското народно творчество и самобитност са ни необходими повече от всякога, за да подчертават нашата идентичност” – каза още кмета в словото си.
  
Уникалните костюми и хубавите български песни  попречиха на мрачното време, за да развали празника, а многобройната публика с удоволствие се наслаждаваше на двата фестивални дни.
  
Най-малките участници в празника бяха на 4 години, а най възрастните на 85 години всички с много ентусиазъм участваха, изявиха се всички поколения. Уникалния български фолклор докосна сърцата на много любители, които изказаха впечатленията за добрата организация към кмета Славчо Тодоров, секретаря – Мирослав Колев и организаторите.
  
Благодарности към спонсорите изказаха самодейците от читалището в Столетово като изпълниха песента, която ще се превърне в емблема на фестивала „Ръка, която дар дарява, никога не обеднява” - песен на Юри Крумов.
  
Всички, които успяха да присъстват на празника се насладиха на богатата фолклорна програма. Фолклорната програма стартира с изпълнения на колективите на читалището в с. Столетово. През втория ден на празника  се изявиха и останалите участници. Общо 40 състава от цялата страна и много гости посетиха китното подбалканско селце Столетово и още от сега организаторите канят всички за „Столетово пее – 2010” .

всички новини