Новини

Приключи Петия национален конкурс за поезия в памет на Веселин Сариев

22.06.09

Размер на шрифта: a |a |a|
konkurs_1_xs.jpg
konkurs_2_xs.jpg
konkurs_3_xs.jpg

На 19 юни в читалище "Л. Каравелов" - Куртово Конаре бяха връчени наградите на най-добрите млади поети, участвали в Петия Национален конкурс за поезия в памет на Веселин Сариев. Журито тази година бе в състав: Катрин Сариева - собственик на галерия  "Сариев ", Веселина Сариева - поетеса и организатор на "Нощ на музеите и галериите в Пловдив", Марин Георгиев - литературен критик, поет и издател. Нашите гости бяха от Перник, от Кърджалийска област, от гр.Стамболийски, Пловдив и К. Конаре. Сред тях бе и г-н Пиринов - Кмет  на К.Конаре.
  
За участие в конкурса се получиха 47 поетични творби, от различни населени места: Ловеч, Сливен, Монтана, Перник, Исперих, Стамболийски и др.
  
По традиция, съпругата на поета – г-жа Катрин Сариева, отправи топли думи към младите поети и връчи наградите. Всички участници получиха грамоти и книги, а победителите в двете възрастови групи - и парични награди.
  
Читалищното настоятелство най-сърдечно благодари на Община Стамболийски за оказаната финансовата подкрепа.


Наградени участници:
  
Първа възрастова група-до 14 години:
1.Виктория Вичева - гр.Сливен
2.Ерман Хасан - с.Глухар, обл. Кърджали
Поощрителна награда: Елмине Рашид - с. Глухар, обл. Кърджали
  
Втора възрастова група – до 19 години:
1.Деница Михайлова - гр. Перник
2.Мартина Вичева - гр. Сливен
Поощрителна награда - Петя Тодорова - гр. Стамболийски
  
Литературният клуб към читалището в с. Глухар спечели специална грамота за участието си в конкурса, а също и 10 тома художествена литература за читалищната библиотека.


  
Досега в конкурса са участвали повече от 200 млади автори от цялата страна с над 400 стихотворения. Има издадена стихосбирка с най - доброто от първите три години. Успех на всички млади поети и се надяваме те да запазят добър спомен от тези срещи!

всички новини