Новини

Семинар по Програмата за развитие на селските район 2007-2013 г. в Пазарджишко

19.06.09

Размер на шрифта: a |a |a|
202px-pazardzik_oblast_map_xs.jpg

От 1 юни Министерството на земеделието и храните стартира мащабна национална информационна кампания по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. В рамките на тази кампания организира Информационен семинар в селските общински центрове за информиране на потенциалните кандидати по  Програмата.

 

Семинарът се финансира със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по линия на техническата помощ по ПРСР (2007-2013г.).

 

На семинарите ще се представи информация за измененията в Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./ и измененията в наредбите във връзка с оптимизиране на процедурите за кандидатстване. Ще бъдат представени и най-често допусканите грешки при изготвянето и изпълнението на проектите по мерките от ПРСР /2007-2013 г./. Предвидено е да се представят и стъпките за изготвяне на бизнес-план.

 

На всички участници в семинарите за обратна връзка ще бъдат предоставени анкетни листове с цел получаване на информация за конкретни казуси и проблеми при кандидатстването и изпълнението на договорите. Наред със общини, неправителствени организации и фермери, читалищата са потенциални бенефициенти по ПРСР.

 

Отчитайки необходимостта от своевременно и компетентно обучение на читалищните дейци по програмата, РЕКИЦ „Читалища” в Пазарджик се включи активно в организирането на  Информационните семинари за потенциални кандидати по ПРСР от област Пазарджик. Те ще се проведат на 24 юни (за общини Лесичово, Стрелча, Панагюрище) и на 25 юни (за общини Белово, Брацигово, Септември, Пещера) от 10.00 ч. в хотел „Тракия” в Пазарджик, на 26 юни 2009 г. (за общини Велинград, Ракитово, Батак) от 10.00 ч. в хотел „Абир” в гр.Велинград.

 

всички новини