Новини

Празници във Владиславово

18.05.09

Размер на шрифта: a |a |a|
21mai_5_xs.jpg

Всяка година в  дните от 21 до 24 май в район „Владислав Варненчик” на гр.Варна се провеждат ”Празници на Владиславово”. Организатори на празниците са Народно читалище „Петко Р.Славейков” и Район „Владислав Варненчик”. Те са продължение на традициите за отбелязване празника на някогашното село Владиславово, който е на 21 май в чест на Св. Св. Константин и Елена.

 

Празникът е възстановен  през 1985г., като става все по-популярен и очакван от жителите на квартала, за които културните събития на града остават встрани, поради отдалечеността от центъра на Варна. В концертите участват всички колективи на читалище „П.Р.Славейков”.

 

Намерението на организаторите е да разширят културните прояви по време на празниците, както по продължителност, така и с включване в програмата на други български и чуждестранни фолклорни колективи. В рамките на «Празници Владиславово» се провеждат: конкурс за красота «Мис Владиславово», конкурс за рисунка «Децата на Владиславово рисуват», спортен празник с детските градини в района и футболен турнир за купата на кмета. Празнични шествия по булевардите на района предшестват концертните изяви.

 

Тържественото откриване и концертите са организирани на сцената на читалището в квартала. Във връзка с празниците излиза от печат вестник „Празници Владиславово” – издание на НЧ”П.Р.Славейков”- Варна за културните събития в район „Владислав Варненчик”.

Мая Друмева – секретар на НЧ”П.Р.Славейков”

всички новини

Документи

Програма на празниците doc - 31 Kb