Новини

Великден със самодейците от с. Веселина и с. Студенец, общ. Лозница

21.04.09

Размер на шрифта: a |a |a|
dsc0001_xs.jpg
dsc0002_xs.jpg
dsc0003_xs.jpg

Ръководството и самодейците при читалище „Христо Ботев” в с. Веселина организираха празничен концерт с богата програма съдържаща много фолклорни песни  и много танци в различен стил, по случай Великден и пролетните  празници.

 

Подготовката на празника започна още преди 1 месец, по инициатива на  ръководството на читалището и кметството. Сценарият се състави и разработи от Председателя и секретар–библиотекаря на читалището с активното съдействие на Кмета на селото Ахмед Ахмедов.

 

От месец март 2009 г. към читалището  освен съществуващата фолклорна група започна да функционира и танцова група  под ръководството на г-жа А. Реджеб. След завръщането на фолклорната група  от XXVI - та  Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” читалищното настоятелство проведе среща на която прие предложението на г-жа Реджеб за функциониране на танцова група  за танци на народите и етносите, с която  ще се постигне по-високо развитие на художествената самодейност към читалището. На заседанието на читалищното настоятелство се взе решение да се поканят и самодейците на читалище с. Студенец за участие. За целта се разработи сценарий с богата музикална програма съдържаща 9  различни танца, от които 5 са на танцовата група, разработени и подготвени от г-жа Реджеб, а останалите 4  са любителски, измислени напълно от самите самодейци. Програмата започна с празничен концерт на фолклорната група с ръководител Садет Ахмедова и продължи с  танци изпълнени от група „Хепси бир” от читалище „Отец Паисий Хилендарски” с. Студенец. Самодейците към читалище с. Веселина се представиха с 1 турски фолклорен танц, с 1  български танц - ”Йовано” , 2  испански танца,  1 ромски танц и много модерни танци, които бяха в различен стил  под звуците на ориенталска музика, фолк изпълнения до диско, и продължиха повече от час в акомпанимент на бурни аплодисменти от препълнената със зрители зала.
  
Богатата музикално сценична програма  беше посветена на жителите на село Веселина по случай Великден и пролетните празници.

Айше Реджеб - Лозница

всички новини