Обучение по библиотечно дело в Габрово

Размер на шрифта: a |a |a|
2007-11-10
На 9.11.07г. в салона и библиотеката на НЧ "Балканска звезда" в гр. Габрово се проведе обучение по библиотечно дело на 27 читалищни дейци от областта. Организатор на проявата бе РЕКИЦ "Читалища"- Габрово, съвместно с Регионална библиотека "Априлов Палаузов"- Габрово.  Госпожа Маргарита Братованова от  методическият отдел на библиотеката запозна присъстващите с основни моменти от Наредбата за запазване на библиотечните фондове.

Програма на обучителния модул:

- 10:30 -  Откриване на обучителният модул - експерт Божидара Георгиева - РЕКИЦ „Читалища”- Габрово.
- 10:45 -  Представяне на Наредбата за запазване на библиотечните фондове- раздел 1- Общи положения - методист Маргарита Братованова- Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”-Габрово.
- 11:00 - Представяне на Наредбата за запазване на библиотечните фондове-Раздел 2 и 3-Придобиване и регистриране на библиотечни документи- методист Маргарита Братованова- Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”- Габрово.
- 11:30 – Кафе пауза
- 12:00 - Представяне на Наредбата за запазване на библиотечните фондове - Раздел 4,5 и 6- Прочистване на библиотечните фондове;отговорности на библиотекарите за запазване на библиотечните фондове ; допълнителни разпоредби- методист Маргарита Братованова- Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”- Габрово.
- 13:00 - Въпроси и обсъждане.
- 13:15 –Културна програма,  представена от певческата  група при НЧ „Отец Паисий”- Габрово.
- 14:00 – Закриване на обучението - експерт Божидара Георгиева - РЕКИЦ „Читалища”- Габрово.