Онлайн конкурс „Пролет в Кюстендил“ 2020

Размер на шрифта: a |a |a|

Във връзка с продължителната ваканция на учениците и спирането на културните събития читалище „Братство 1869” и читалище „Пробуда“ гр. Кюстендил, обявиха едно интересно предизвикателство към всички ученици - онлайн конкурс „Пролет в Кюстендил“ 2020 за ученици до 12 клас в четири направления – рецитиране на стихотворение, изпълнения на песен или музикален инструмент без ограничение на жанр и рисунка.

Желаещите да участват трябваше да направят видеоклип с продължителност до 3 минути или снимка на рисунка на тема „Пролет в Кюстендил“.

В конкурса се включиха 253 участника от страната. Жури в състав Иван Андонов, председател на Читалище „Братство 1869“, Адела Харалампиева и Любомир Борисов – музикални педагози, Людмила Христова и Силвия Каралийска – преподаватели по изобразително изкуство и литератора Благой Ранов определи участниците, които продължават да се борят за награда на публиката.

Отличените видеоклипове бяха публикувани на Facebook страницата на Читалище Братство Кюстендил и стартира гласуването за Награда на публиката за всяка категория, което бе прекратено на 13 април 2020 г. в 17.00 часа.

На 14 април 2020 г. в 10.00 часа бяха обявени крайните резултати.

Всички класирани на първите три места в различните групи и Наградата на публиката получават диплом и предметни награди осигурени от читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил и читалище "Пробуда 1961" гр. Кюстендил.

Голямата награда за цялостно участие спечелиха Леон Александров - гр. Дряново

и Цвета Ценова - с. Правенци, община Нови пазар.

Цялото класиране можете да видите ТУК!