Конкурс „Аз решавам” /конкурс за детска рисунка, фотография, литературна творба или видеоклип/

Размер на шрифта: a |a |a|

Държавната агенция за закрила на детето обявява конкурс  за детска рисунка, фотография, литературна творба или видеоклип под надслов „Аз решавам“.

 

Надпреварата ще се проведе в периода 10 март – 01 май 2017 г. В него могат да участват деца от 11 до 18 години. Всяко дете има право да участва с по една творба в различните категории – фотография, видеоклип рисунка или литературен текст.

 

Класирането се извършва в четирите категории, като се награждават децата на І, ІІ и ІІІ място в две възрастови категории - 11-14 години и 15-18 години.

 

Награждаването ще бъде в седмицата, посветена на Международния ден на детето - 01 юни.

 

Идеята за реализиране на конкурса „Аз решавам“ бе обсъдена и приета на редовното заседание на детския консултативен орган на ДАЗД, проведено на 24 – 26 януари 2017 г. Целта на младите хора е чрез получените творби да се покаже добрата практика и положителния пример при прилагането на правата на децата, както и да се насърчи проактивният подход за намиране на информация за правата на децата от самите деца. Насърчава се и споделянето на добри практики от участието на децата в процеса на вземане на решения.


 

Повече за конкурса можете да прочетете на интернет страницата на ДАЗД , както и да се запознаете със статута на конкурса