Национален ученически конкурс за разказ на историческа тема

Размер на шрифта: a |a |a|

Община Провадия и Народно читалище “Алеко Константинов 1884 г.” в Провадия обявяват Национален ученически конкурс за разказ на историческа тема. Конкурсът е на името на писателя Цончо Родев.

 


ПРАВО НА УЧАСТИЕ: Ученици от цялата страна от 7-ми до 12-ти клас (за учебната 2016- 2017 година). Участието е индивидуално.

 

 

РЕГЛАМЕНТ:  

 

Обемът на текста  да бъде не повече от 4 страници А4, записан като документ на Word, шрифт Times New Roman, 12 пункта, редова разредка 1,5.

 

Произведението да съдържа послание към читателите по проблемите, свързани с темата. Заглавието  на разказа не е необходимо да  съвпада с дадената тема, но съдържанието му трябва да се съотнася с нея. Подходяща е всяка една случка, в която родолюбието и духът на един или повече герои, или на целия българския народ, са подложени на изпитание.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 

Конкурсът е анонимен. Всеки текст да бъде прикрепен към писмото в отделен файл, несъдържащ информация за автора. Заглавието на файла да съвпада със заглавието на творбата.  В имейла впишете данните за участника: трите имена, адрес, телефон за връзка и имейл, клас, училище; тел. за връзка с училището, в което участникът учи.

 

Всеки участник има право да участва с един или два разказа. Ако са вече публикувани или наградени, нека в имейла (не във файла, в който е текстът на разказа), декларира този факт. Това се прави, за да се избегне плагиатството или разкриването на анонимността, които са изключително нежелани за организаторите.

 

Не се допуска участие на текстове, изпращани в предишно издание на този конкурс

 

Творбите за участие в конкурса се приемат до 30 юни 2017 г. само по електронен път  на е-mail: nk_rodev@abv.bg

 

Тел. за връзка: 0518/4 22 80; 0897 835 594 – Силвия Боева; 0887 794 124 – Антоанета Георгиева

 

НАГРАДЕН ФОНД: Осигурен е изцяло от дарения на Цончо Родев, Йоланта Родева и приятели.

НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАДЕНИ СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

Първа награда – 250 лева

Втора награда – 150 лева

Трета награда – 100 лева

 


 

ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ:

http://chitalishte-provadia.com/