Международен фестивал на етнографския филм - София 2015

Размер на шрифта: a |a |a|

От 11 до 16 май 2015 г. в София ще се състои петото издание на Международен фестивал на етнографския филм. Темите на документалните продукции са групирани около акценти като нематериално културно наследство, околна среда, родово-семейни връзки и отношения, глобализация, а 26-те гледни точки на изследователи и документалисти от 19 държави ще отведат зрителите на специфично околосветско пътешествие.

 

Специалният фокус е върху германската школа по визуална антропология, във връзка с което в България пристигат Беате Енгелбрехт и Ролф Хусман от Института за научни филми в Гьотинген. Очакват се още гости от Сърбия, САЩ и България.

 

МФЕФ – София 2015 се организира от Сдружение за културни инициативи в партньорство с Катедра „Етнология“ към СУ „Св. Кл. Охридски“ и Академично етноложко сдружение, с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г., Студентски съвет на СУ „Св. Кл. Охридски“, Културен център на СУ „Св. Кл. Охридски“ и Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

 

Събитията, част от програмата на фестивала се провеждат при вход свободен в Културен център G8, Софийски университет и Гьоте-институт.

 


За повече информация посетете: https://ifefsofia.wordpress.com/ или фейсбук страницата: https://www.facebook.com/InternationalFestivalOfEthnographicFilm

Прикачени файлове

ifef_2015_catalog_web.pdf - pdf - 4382 Kb

ifef_2015_programa_web.pdf - pdf - 459 Kb