Новини

Семинар с читалищните дейци от обл. Разград

24.10.17

Размер на шрифта: a |a |a|
22687856_1769658999714315_3883747186888271865_n__1__xs.jpg

На 19 и 20 октомври 2017 г. Регионален експертно – консултантски и информационен център „Читалища“ (РЕКИЦ ) гр. Разград организира двудневен обучителен семинар на тема: „Организационно развитие“.

 

В обучението, което се проведе в гр. Велико Търново, се включиха 55 читалищни секретари, председатели и специализиран персонал на читалищата от седемте общини на област Разград.

 

В рамките на обучителния семинар бяха дискутирани няколко основни теми, свързани с формулиране на мисия и визия на читалищните организации, стратегическо планиране, политики и работа със заинтересованите страни, работа в екип, работа в партньорство и мрежи.

 

Чрез мултимедийни презентации, работа по групи и представяне на резултатите от груповата работа, практическа работа по модела „Световното кафене” и различни интерактивни задачи и дискусии,  читалищните дейци имаха възможност да надградят своите знания и да повишат уменията си по посочените теми, да обменят опит, да споделят добри практики и да повишат мотивацията си за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени съвременните читалища.

 
Семинарът е в изпълнение на Годишната програма на РЕКИЦ „Читалища“ Разград за повишаване квалификацията на кадрите и институционално укрепване на читалищата от област Разград и е част от поредица обучителни инициативи, които предстои да бъдат организирани в предстоящите месеци.

всички новини