Летни поморийски празници - "Море от вино"

Размер на шрифта: a |a |a|
За осми пореден път Поморие ще бъде домакин на празниците „Море от вино”. Те ще се състоят от 31 юли до 6 септември и са организирани от община Поморие. Активен помощник при подготовката и провеждането на винената фиеста е народно читалище „Просвета”.
Програмата започва на 31 юли от 19.00 часа с откриването на базар на винопроизводители, след което ще се има празнично шествие. Официалният старт на празниците ще бъде даден с концерт на „Фамилия Тоника”.
Предвидени са още детски спектакъл ”Златка, златното момиче”, концерт на общинския духов оркестър в Поморие, хумористична фолклорна вечер на театър „Любомир Кабакчиев”- Казанлък- „Ха да видим- кой кого”. Богатата културна програма включва също танцови изяви на морските таланти и хумористично шоу на клуб „Зевзек”.Артистичните прояви са съчетани с безплатна дегустация на вино от поморийския регион.
В рамките на празниците ще се състои и Международен музикален фестивал за хора с физически увреждания. Той ще започне на 1септември.
Летните празници „Море от вино” ще бъдат закрити с награждаване на производителите на грозде и официалното откриване на кампанията по гроздобер в Поморийски регион.